Nagyon nehéz eligazodni azon manapság, hogy hol lehet jó minőségű és megbízható használt laptopot, használt üzleti laptopot vásárolni. Olyanról pedig szinte alig lehet olvasni, ahol a használt laptop garanciával is megvásárolható. Köszönhetően a lelkiismeretnek és a profizmusnak vannak olyan cégek, ahol a vásárló a legfontosabb. Éppen ezt szem előtt tartva egy használt laptop csak és kizárólag úgy kerülhet ki eladásra, hogy az megfelelően tesztelt. Egy kétes minőségű használt üzleti laptop vagy használt laptop vásárlás után soha senki nem fog visszamenni az adott eladóhoz. Fontos ezért mindig utánanézni és felmérni, hogy a cégeknek milyen múltjuk van, esetleg az ismerősök között van-e tapasztalata valakinek velük.

Mire kell odafigyelni mielőtt egy használt laptop landol a kosarunkba:

Nem szabad csak úgy meggondolatlanul laptopot vásárolni legyen az használt vagy új. Ha vannak elképzeléseid azok sokat segíthetnek, hogy ne csalódással kezdj el játszani, vagy éppen dolgozni a laptopodon. Az alábbiakban találsz néhány fontos kérdést, amik segíthetnek a jövőben:

  • Mire használod? Munka? Grafikai munka esetleg? Filmezés? Játék?
  • Mi az, ami belefér még anyagilag?
  • A használt laptop garanciával van-e vagy kapható-e egyáltalán garancia?
  • Szakmai szolgáltatás van-e? Arra az esetre, ha bármilyen problémánk lenne.

Ezek csak természetesen alap kérdések, így még rengeteg eszükbe juthat. Azonban ezek olyan alapnak számítanak, amelyek már el tudnak indítani egy jó úton bennünket. Az az egyik legrosszabb, amikor csomó pénzt dobunk ki olyanra, ami nem szolgálja ki az elvárt igényt. Az előre tervezés vagy egyszerűen a Jebeto választása több ezer forintot hagyhat a pénztárcánkban.

És íme az egyik talán legérdekesebb kérdés: Milyen márkájú használt laptopot éri meg venni a mai világban?

A válasz igen összetett. Ha van rá lehetőségünk próbáljunk ki minél több fajta használt laptopot. Ez sokat segíthet abban, hogy lássuk mi az a külalak, anyaghasználat, érzés, amire szükségünk van. A mostani piacon rengeteg fajta laptop van, így a legbiztosabb, ha tapasztalatokat gyűjtünk és úgy döntünk. Említeni fogunk az alábbiakban néhány márkát, akik meghatározók:

  • Dell
  • Toshiba
  • HP
  • Acer
  • Lenovo
  • Apple

Csak a képzeletünkön múlik, hogy milyen laptopot választunk magunknak. Ezért különösen fontos, hogy tudjuk mit akarunk. Érdekességnek számít, hogy a használt laptop márkák között a legjobbak: Dell, Toshiba, HP és a Lenovo márkák. Mielőtt még valaki azt hinné, hogy ezek a márkák fizettek nekünk, ez természetesen nincs így. Ezt mind vevői visszajelzés alapján állítottuk össze.

Magát a Jebeto webshopot is azért választottuk címül, mert vásároltunk tőlük többször is és kiválóan kiszolgáltak bennünket! Már elhisszük, hogy számukra tényleg fontos a vevőkkel való jó bánásmód és a profi munka. Ha a vevő elégedett ők is azok. Kevés cég ad garanciát a használt számítástechnikai eszközeire pont azért, mert bizonytalan hátterűek a gépeik. Náluk ettől nem kell tartania, hiszen minden eladásra szánt laptopot több tesztnek is alávetnek. Ahol az Ön bizalma a legfontosabb ott biztos lehet abban, hogy megfelelő minőségű eszközök közül választhat.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük